Мадона иска да осинови още деца
Мадона иска да осинови още деца / netinfo

В интервю за програмата Нюзнайт на BBC 1 попзвезда Мадона заяви, че може да осинови още деца от чужбина, въпреки скандала избухнал около едногодишното момченце от Малави Дейвид Банда, което тя иска да осинови.

Мадона каза, че иска да види, как ще тръгнат нещата с Дейвид и тогава ще реши, какво да прави по-нататък, но не изключва възможността да осинови още деца. В друго интервю за американската телевизионна мрежа NBC тя каза, че противниците на осиновяването са расисти. Според нея, много хора имат проблем с това, че тя е осиновила африканско дете.

Анкета сред американци показа, че много от тях искат Мадона да вземе американско дете, а не дете от третия свят. Певицата реши да осинови Дейвид, докато беше на посещение в Африка в кампанията й за борба със СПИН. Решението й предизвика доста шум в Малави, САЩ и Великобритания, но по различни причини.

В Малави властите решиха, че трябва да постъпят патриотично и да не позволяват да бъдат осиновявани местни деца, но след това тихичко разрешиха проблема. В САЩ и Великобритания проблемът беше главно за това дали звездите имат право и могат да осиновяват деца по-лесно от останалите хора. Например, във Великобритания процесът може да отнеме 4 години и изисква доста средства и документи.