Мадона и Джако стават на 50
Мадона и Джако стават на 50 / netinfo
Поп иконите Мадона и Майкъл Джаксън навършват 50 години по-късно този месец, но контрастът в съдбите на двете музикални легенди не би могъл да е по-пълен от навлизането в техните рождени дни, предаде Франс прес.

Мадона, която отбелязва юбилея си на 16 август, ще ознаменува половин век с дива кариера, по-малко от година след разбиващите 120 милиона долара, 10-годишен контракт и скорошен албум, който е №1. Но „кралят на попа” Джаксън, който прави 50 на 29 август, ще отпразнува рождения си ден все още борейки се да възстанови кариерата си, след като през 2005 г. бе оправдан по обвинения в сексуални извращения с деца и с финанси, които са обект на силни спекулации.

През 80-те години на миналия век дуото Мадона-Джако управляваше музикалния свят, като Джаксън бе възседнал високите ноти на един феноменален успех на неговия начален „Трилър” от 1983 г., който с над 50 милиона продадени копия остава най-добре продаваният албум на всички времена. Мадона се радваше на подобен успех, възпламенявайки сцената с „Мадона” от 1983 г., последван от мултиплатинения „Като девица” година по-късно, който продаде 21 милиона по целия свят.

И докато Мадона укрепваше нейния успех в изминалите 25 години от дебюта й, звездата от „Джаксън Файв” помръкна, резултат, който малцина биха предрекли през 1983 г.