Люински: Клинтън не са ми плащали да мълча
Люински: Клинтън не са ми плащали да мълча / снимка: Guliver/Gatty Images

Бившата стажантка в Белия дом Моника Люински, станала известна с аферата си президента на САЩ Бил Клинтън, твърди, че е отклонила през последното десетилетие предложения за работа, които биха й донесли 10 милиона долара. Тя изтъква това в статия за сп. Vanity Fair.

Романът на Люински и Бил Клинтън започна през 1996 г., когато тя работеше като стажантка в Белия дом. Появата на тази история в медиите предизвика голям скандал, който едва не завърши с отстраняването на президента.

Люински, която сега е на 40 години, посочва, че връзката й с Бил Клинтън е била "по взаимно съгласие" и че много съжалява за случилото се. "Бях толкова мълчалива тези десет години, че дори се появиха слухове, че Клинтънови са ми платили обезщетение... Уверявам ви, че това е много далеч от истината", казва Люински, която през последните 10 години почти не е правила изявления в медиите, пише БГНЕС.

"Отказах се от оферти, които биха ми донесли 10 милиона долара, тъй като чувствах, че това е неправилно", казва бившата стажантка. След получаване на магистърска степен по социална психология, тя неведнъж се е явявала на интервюта за работа в различни компании, но никога не могла да се отърве от скандално си минало. Босовете й казвали, че работата й ще изисква нейното присъствие на различни публични мероприятия, на които, разбира се, присъствали и медиите.

Бившата стажантка в Белия дом признава, че е изпитала публично унижение заради скандала, който е променил живота й. Тя допълва, че на няколко пъти, по време на разследването, мислила за самоубийство, но така и не го извършила. Решила да разкаже своята история, за да помогне на тези, които са унижавани от хората около тях.