Любовна мъка се лекува с минимум размисли и два аспирина
Любовна мъка се лекува с минимум размисли и два аспирина / Thinkstock/Getty Images

Досега се смяташе, че само времето може да излекува разбитото сърце, но според американски психолог не по-малко ефикасни са два аспирина, съобщи в. "Дейли телеграф".

Професорът по психология Уолтър Мишел от Колумбийския университет вярва, че ако изливаш мъката си след любовна раздяла, депресията само се влошава. Той препоръчва размислите да бъдат сведени до минимум. Според него психологическата болка е подобна на физическата и така трябва да се лекува.

"Когато гледаш снимка на човека, разбил сърцето ти, изпитваш болка в същата зона на мозъка, която се активира при изгаряне на ръката. Вземи два аспирина и ми се обади сутринта, ще кажа студено, ако приятел ми се обади късно през нощта с любовна драма. Този съвет обаче има солидна научна основа", обясни проф. Мишел.

Изследвания са доказали, че обикновени болкоуспокояващи като аспирин или ибупрофен помагат за преодоляване на чувството на отхвърляне. И макар че много хора обичат да говорят отново и отново за болезнени преживявания с приятели, според проф. Мишел е добре да се направи опит за дистанциране.

Източник: БТА