Любов по време на зимното слънце- стоене
Любов по време на зимното слънце- стоене / netinfo

Пацифисти опитват да изтръскат от праха лозунга на хипитата през '68 "Правете любов, а не война" по доста необичаен начин.

Те призовават чрез интернет всички, които искат да обявят своята съпричастност срещу насилието по света, да ... правят любов на 22 декември. Амбициозният проект носи не по-малко амбициозното и красноречиво име "Синхронизиран световен оргазъм". Той приканва мъжете и жените от цял свят, но "особено от страните, които разполагат с оръжия за масово унищожение" да правят секс в деня на зимното слънцестоене и да имат миролюбиви мисли ... преди и след това.

Според идейните родители на проекта - 76-годишната Дона Шиън и 55-годишният Пол Рефър, ако максимален брой хора имат положителни мисли едновременно това "може да измени енергийното поле на Земята" и "да намали опасните сегашни равнища на насилие и агресия".

Двамата пацифисти заявяват на своя интернет сайт www.globalorgasm.org, че са разтревожени не само от войната в Ирак, но и от американските маневри в Персийския залив в момент, когато Иран продължава да предизвиква световните сили с ядрената си програма. Дона Шиън, която вече е организирала демонстрации в полза на мира, участниците в които са били облечени само с добрите си намерения, счита, че насилието по света се дължи отчасти на сексуалната незадоволеност на мъжете. /БГНЕС/