Луис от One Direction иска да купи футболния „Донкастър роувърс”
Луис от One Direction иска да купи футболния „Донкастър роувърс” / снимка: Guliver/Getty Images

Луис Томлинсън от момчешата група One Direction иска да купи футболния клуб от родния си град „Донкастър роувърс”, съобщи Контактмюзик.

Луис е отдавнашен фен на клуба от Йоркшир и по-рано тази година дори се включи в резервния състав на отбора. Сега става ясно, че е основал тръст заедно с бившия собственик на клуба Джон Райън. Томлинсън се надява да стане президент на „Донкастър роувърс”, за да му помогне финансово

„Това е проект, в който той влага много страст”, заяви източник, цитиран от в. „Сън”. „Луис дава всичко от себе си заради любовта си към родния край. Джон е опитен бизнесмен - Луис е научил много от него. Двамата искат да сключат сделката до юли, за да има достатъчно време отборът да се подготви за следващия сезон. Нещата са в напреднал стадий”, допълва изданието, цитирано от БТА.

Бъдещият бизнес партньор на Томлинсън вече притежава една четвърт от дяловете на клуба, но планира да стане негов съпрезидент заедно с 22-годишния певец. Томлинсън може да стане първият изпълнител, който е собственик на футболен клуб, откакто сър Елтън Джон купи футболния клуб „Уотфорд” през 1976 г.