Лиз Тейлър се върна у дома
Лиз Тейлър се върна у дома / netinfo

Филмовата звезда Елизабет Тейлър е „у дома и е щастлива” след неотдавнашния си престой в лосанджелиска болница, съобщава сайтът People.com.

Уебсайтът на списанието за знаменитости - „Пийпъл”, цитирайки приятели на Тейлър, пише, че двукратната носителка на Оскар за най-добра актриса се чувства добре и планира пътешествия до Европа и Хаваите.

Представител на 76-годишната звезда не бе в състояние да потвърди съобщенията и каза само, че няма новини, освен съобщението от 31 юли, когато тя бе хоспитализирана. По това време няколко таблоида писаха, че Лиз Тейлър е сериозно болна, но нейният говорител Дик Гутман публикува изявление, в което се казваше, че слуховете са „драматични, преувеличени и неверни” и че „престоят й в болница е с превантивна цел”.

Кариерата и животът на Тейлър са белязани от множество възходи и падения. Тя започва кариерата си като тийнейджър във филми като "Lassie Come Home" и "National Velvet". Печели Оскар-и за ролите си във филма от 1960 "Butterfield 8" и в шедьовъра от 1966 г. „Кой се страхува от Вирджиния Уулф?”. Омъжвала се е осем пъти и се е борила с проблеми с теглото, наркотична и алкохолна зависимости, припомня БГНЕС.