LIVE EARTH в Лондон и Хамбург
LIVE EARTH в Лондон и Хамбург / Снимка: Христо Митов
24-часовият концерт за спасяване на Земята от промяната на климата, който се провежда днес в осем световни града, се провежда в Хамбург и в Лондон.

Първият европейски град, който застъпи щафетата на стария континент, е немският пристанищен град Хамбург.

Шакира буквално взриви публиката на стадион „Нордбанк Арена” в Хамбург. Изпълнителката от колумбийски произход беше посрещната от хиляди свои сънародници, развели колумбийски знамена в центъра на стадиона. Близо шест на брой са различните колумбийски медии, дошли да отразят участието й.

На немския LIVE EARTH концерт в момента присъстват повече от 30 000 души, които размахват ръце в черния ритъм на рапъра Снууп Дог. Представен като лошия рапър от добрата страна, именно тази на опазването на климата, Снууп Дог отправи призива си към феновете да минат на зелено, като започнат от най-простото – да сменят електрическите си крушки с енергоспестяващи.

Макар и публиката в Хамбург да е многобройна, броят на привържениците на LIVE EARTH няма да достигне този, който се очаква в Рио – а именно близо 700 000 души. По света зрителите на 24-часовия концерт се очаква да надхвърлят 2,6 милиарда души.