Ливански музикант записа парче с израелските ВВС
Ливански музикант записа парче с израелските ВВС / netinfo

Ливански музикант е записал уникален дует с... израелските военновъздушни сили. Той е излязъл на терасата на апартамента си в Бейрут и е направи записа докато израелските самолети са бомбардирали града.

В инструментала, тромпетистът Марзен Кербай смесва музиката си със звука на бомбардировката. “Бях на около три километра от мястото, което беше обстрелвано и можех да видя експлозиите и да чуя взривовете, но по някакъв начин бях в безопасност”, обяснява Кербай пред радио ВВС как е направил уникалната си композиция.

“Малко си е дивичко за нервите, но бързо разбрах, че ако свиря докато те обстрелват, е много по-добре отколкото само да слушам какво се случва. Някак си мозъчните ми клетки и аз се фокусирахме изцяло върху музиката”, допълва още той.

Запитан дали композицията му не е малко съмнителна за вкуса на меломаните, той отговаря: “Да се хвърлят бомби по автобуси с деца, които бягат от селата си е още по-ужасяваща проява на вкус”. Според Кербай записът е начин да накара хората да чуят какво става в Бейрут. “Не е като по CNN. Не е Холивудски филм, а реалност”, подчертава още той. /БГНЕС/