Ливанска певица шокира арабския свят със секси рокля (ВИДЕО)
Ливанска певица шокира арабския свят със секси рокля (ВИДЕО) / Guliver/Getty Images

Ливанската певица и актриса Хайфа Уехбе разтърси социалните мрежи в арабския свят, след като миналата седмица се появи на живо по телевизията с много секси рокля, която беше почти напълно прозрачна и разкриваше много детайли от гъвкавото й тяло, предаде Би Би Си.

Уехбе беше на живо на сцената на Арабска академия за звезди, телевизионно състезание за търсене на таланти в арабския свят. Над 2 млн. души са гледали изпълнението на кръшната певица, след като няколко копия от видеото бяха качени в YouTube.Засега реакциите на секси изявата на Уехбе показват крайно противоположни оценки на публиката по отношение на роклята на певицата и се развихри истински спор за женските дрехи в арабския свят. Много реакции в социалните медии, повечето от които са на жени от Египет, Йордания и Саудитска Арабия, са доста критични към избора на дрехата от звездата. "Изкуството има граници за теб, Хайфа, а ти пресече линията", коментира един потребител на YouTube.

Най-често използваното определение за дрехата на Уехбе, която разпалва мъжките мераци, е "Скандално!". Разбиранията за това какво могат и какво - не, да носят жените са поляризирани в арабския свят. Докато в Ливан миниполите и бикините не са изключение, в други, много по-консервативни общества като Саудитска Арабия телата и лицата на жените са напълно покрити с черни одежди. Но дори и в такива страни дамите следват модните тенденции на звездите на сбирки, на които присъстват само жени. Египетска жена коментира в Twitter: "Истина е, че сме свикнали с нейните скандални дрехи, но не чак дотам...това беше шокиращо за зрителите".

Но не всички преценяват, че дрехата е била толкова лош избор. Жена написа в YouTube: "Трябва да харесвате начина, по който тя се облича, пък и всички сме свободни да носим каквито дрехи желаем". А друг защитава ливанската звезда с думите "Тя нито е първата, нито последната, която носи разкриваща тялото й дреха, а и изглежда много красива".

Според ливанката Дана Хайрала Хайфа не е направила нищо осъдително. По думите й когато жени се обличат като певицата, в обществото смятат, че така се изкривява арабската култура. "Виждала съм в клубове арабски момичета с много по-провокативни дрехи, но това не прави впечатление на никого, защото в клубовете няма камери и не ги показват на обществото".

Няколко коментара правят паралел между облика на Хайфа и снимките на Ким Кардашиян от миналата седмица, на които се вижда голото дупе на американката, отбелязва БГНЕС

В Twitter Уехбе обвини за създадения си образ светлините на сцената и каза, че роклята й била много по-скромна, но при мощно осветление изглеждала много по-различно.

Египетският тв канал Си Би Си, който излъчи предаването с Хайфа, се извини на зрителите си.