/ iStock

В най-празничния месец на годината и преди Коледа ви представяме рецепта за тиквеник.

Баницата с тиква ни нови усещане за уют и топлина, като е един от най-обичаните сладкиши.

iStock/Getty images

Ето една проста, но много вкусна рецепта:

Съставки:

- 500 грама настъргана тиква
- 200 грама захар
- 200 грама орехи
- 200 грама кашкавал
- 1 пакет фило тесто
- 200 грама масло
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 3 яйца
- ванилия
- канела

Ето кой зеленчук ни помага да отслабнем и е изключително полезен за нашето здраве

Начин на приготвяне:

1. Настъргай тиквата и я изцеди от излишната вода.
2. Нарежи орехите и кашкавала на ситно.
3. Разбий яйцата и добави млякото, ванилията и захарта
4. Разтопи маслото.
5. Намажи тавата с масло и постави първият лист фило тесто
6. Постави върху него тиквата, орехите и кашкавала
7. Полей с яйчената смес
8. Повтори процедурата с още един лист фило тесто и пак сложи плънката
9. Постави още един лист фило тесто и полей с масло
10. Повтори процедурата докато свършат съставките
11. Накрая, поръси с канела
12. Печи в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-45 минути или докато тиквеникът стане златист

Насладете се на вкусния тиквеник в компанията на любимите хора.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня