Лили Иванова се завърна победоносно от Париж
Лили Иванова се завърна победоносно от Париж / снимки: Sofia Photo Agency
На 9 януари Лили Иванова изнесе грандиозен концерт в зала „Олимпия” в Париж. За първи път в над стогодишната история на „Олимпия” в Париж стъпи български изпълнител. Над 2000 българи от всички краища на света препълниха знаменитата зала, за да аплодират своята любимка. Два часа и половина не стихваха аплодисментите на екзалтираната публика, която Лили Иванова просълзи с изпълненията си.

Гранддамата на българската естрада беше гост в предаването „Пропаганда”, където в откровен разговор разказа за концерта, за емоциите, за публиката в Париж и реакциите в България.

Добро утро на всички радиослушатели. Аз се чувствам прекрасно, благодаря за поканата. Искам да честитя, макар и малко късно, Новата година на всички.

Какво им пожелаваш за 2009 г.?

Искам да им пожелая здраве, лично щастие, много успехи…

Може би, да бъде такава, каквато започна за теб в Париж?

Да, с удоволствие им пожелавам всичко това, защото моята година започна повече от прекрасно.

Тя ви пожелава слава. … Кажи нещо да се скараме, нещо да се държим неприлично?

Аз с никого нямам проблем, винаги имат те с мен проблем. Измислят си нещо, нали знаеш, котката като не стигне сиренето, казва, че е солено.

Какво казва Лили Иванова на хората, които четат жълт вестник?

Да не го четат, да не си дават парите. Там се пишат само глупости. Аз не знам защо този народ толкова иска да чете глупости. И той плаща, за да го лъжат. Както и плаща, за да влезе на някакъв концерт, на който се пее на плейбек.

Ти не пя ли на плейбек в „Олимпия”?

Не, опитаха се, когато паднах, писаха. Паднах, но станах за секунди, не престанах да пея и се учудих сама на себе си на това самообладание, че не прекъснах да пея. Тогава бяха измислили, че пея на плейбек. А те не знаят, горките, че условието в зала „Олимпия” е само на живо.

Лили Иванова и музикантите й ще бъдат гости за рождения ден на „Дарик радио” на 21 януари. Един час музика и откровения слушайте след 14.00 часа в сряда.

Целият разговор слушайте в прикачения звуков файл.