Лили Иванова блесна като журналист
Лили Иванова блесна като журналист / netinfo

Примата на българската поп музика Лили Ивановa беше специален гост на празничната програма на Дарик. Мартин Карбовски и музикантите на примата Оги Енев, Бисер Иванов, Орлин Цветанов и тонинженерът Ангел Попов-Ачо бяха подложени на кръстосан разпит в „Часът на Лили Иванова”.

Първи под обстрела на въпросите на „журналистката” Лили Иванова попадна водещият на предаването „Пропаганда” по Дарик Мартин Карбовски, който се е заел с не леката задача да напише биографична книга за единствената българска певица, покорила публиката в световноизвестната зала „Олимпия” в Париж.

Ето на какви неудобни въпроси се наложи да отговаря Карбовски:

Какво те накара да се съгласиш да се ангажираш с мен, имам предвид книгата?

Мога съвсем честно да кажа, че баща ми ме накара. Толкова много хора харесват Лили Иванова, че то не може само по себе си да не обърнеш внимание на явлението. Вярно е, че Лили Иванова може да бъде символ и на социализма, и на капитализма, и на добрите и лошите неща, но в един момент аз си казвам, не може зад тази фирма „Лили Иванова” да не е интересно. И това е моето нездраво любопитство, освен баща ми. Убеден съм, че ти си историята на музикалния бранш от доста време насам, както си историята на две епохи. Това, което всъщност горе-долу вече почти започвам да разбирам, как сте работили по времето на социализма и колко още по-лошо е станало след това.

За какво още си говориха в „Часът на Лили Иванова”, чуйте в прикачения звуков файл