Либийската делегация на обиколка в магазините в Париж
Либийската делегация на обиколка в магазините в Париж / снимкa: БГНЕС

Внушителната делегация, която придружава при посещението му в Париж либийския ръководител Муамар Кадафи, използва предоставеното й свободно време тази сутрин, за да направи обиколка из магазините във френската столица. Не е ясно какво е правил през това време самият Кадафи, предаде Франс прес.

Това е свободен ден, официалните ангажименти на полковника приключиха с втората му среща „на четири очи” с френския президент Никола Саркози и дебатите с участието основно на жени, обясни член на либийската делегация. Той уточни, че много от придружаващите Кадафи в Париж либийци се възползват от свободния ден, за да обикалят магазините.

Предварително обявеното посещение на двореца Версай вече не фигурира в програмата за днешния ден, допълни източникът на Франс прес. Агенцията посочва, че не е успяла да се сдобие с информация какво прави самият Кадафи. Обсебен от натрапчива идея за личната си сигурност и желание да изненадва, той обича да се обвива в тайнственост, отбелязва Франс прес.

Разпространяват се слухове, че Кадафи отишъл на лов или да посети паметника на генерал Шарл де Гол в Коломбе ле дьоз Еглиз, Източна Франция. Нито един от тях обаче не бе потвърден. Мостовете по Сена бяха затваряни за пешеходци, докато либийският лидер се разхождаше с корабче по реката.