/ Klett
Астрономическото лято настъпи преди няколко дни и рязкото покачване на температурите определено потвърди този факт. Горещините предизвикват малки и големи да се размечтаят за почивка на море или планина, където и да е, но да има разхлада. Част от младежите са във ваканция, на други им предстои тя да започне съвсем скоро, а родителите им вече организират своите отпуски.
 
За всички ученици настъпват месеци на свобода и безгрижие, само със списък книги за предстоящата учебна година. Това съвсем не допада на много родители, които търсят най-удобния начин за допълнителни образователни занимания през лятото за своите деца.
 
Ето защо решихме да ви дадем няколко съвета как най-лесно да събудите интереса на децата си към допълнителните занимания и през лятото.
 
Специален кът
 
За всяко дете наличието на нещо специално за него винаги предизвиква интереса и вълнението му. Създайте специален кът, в който детето да е на тихо и да се концентрира върху четивото – от една страна ще създадете усещането за „скривалище“, а от друга ще може да му осигурите уюта и тишината, така че да се заинтригува  без да се разсейва.
 
Бъдете част от това преживяване 

iStock/Getty Images

Децата обичат, когато още някой се ангажира с техните интереси и задължения. Защо да не четете книга заедно с детето си, а след това може да я обсъждате поетапно. Това развива умението на детето да разсъждава над смисъла на дадена книга. Решаването на логически задачи всъщност може да се превърне в чудно и забавно семейно преживяване за най-любопитните.
 
Разбира се, ако нямате нужното време, то не забравяйте, че децата са ваше копие и следят всяко ваше действие. Бъдете пример за детето си, четете пред него, гледайте научно-популярни програми и се опитайте да обогатявате както себе си, така и детето си.

Модерната образователна алтернатива
 
Разказваме малко повече за един практичен вариант за самоподготовка на учениците от първи до седми клас, подходящ както по време на  училище, така и за ваканцията –
 
Електронната платформа iZZI, създадена от издателство Клет България е страхотен и практичен вариант за самоподготовка на учениците от първи до седми клас, подходящ както по време на училище, така и за ваканцията – модерната и интерактивна образователна среда, осигуряваща лесно и приятно изучаване на материала съдържа многобройните видеоматериали, аудиопрочити, игри, симулации и 3D визуализации правят времето в платформата забавно и увлекателно.
 
Точно това е едно голямо предимство за летните месеци, защото малчуганите, забавлявайки се, затвърждават наученото през учебната година. Разбира се, платформата има плюс и за всеки родител - може да проследите резултатите на детето в платформата, за да сте наясно с неговия напредък.

В съвременния свят дигиталното пространство ни дава толкова много необятни възможности, че дори понякога ни е трудно да повярваме, че това е реалност. За нас остава само да се възползваме от тях и да прекараме едно страхотно лято.
 
Клет България осигурява достъп до iZZI на всички желаещи да се възползва от модерните образователни ресурси дори и през лятото. От 1.07. абонаментите за платформата ще бъдат налични за купуване през онлайн магазина www.поръчки-учебника.бг като всеки абонамент осигурява достъп до цялото съдържание на платформата за една календарна година.