Лео ди Каприо бил три пъти на крачка от смъртта
Лео ди Каприо бил три пъти на крачка от смъртта / снимка: Guliver/Getty Images

Холивудският актьор Леонардо ди Каприо е бил на крачка от смъртта три пъти. Звездата, която играе мъж на предела на оцеляването в новия си филм „The Revenant", разкри, че и в реалния живот е имал тежки преживявания.

В интервю за изданието Wired Ди Каприо споделя, че първият му подобен инцидент е бил, когато се е гмуркал в океана край бреговете на Южна Африка. „Голяма бяла акула скочи в клетката ми, докато се гмурках в Южна Африка. Половината й тяло беше в клетката", каза звездата.

Кралска особа е най-желаният ерген в света

„Аз се спуснах на дъното и се опитах да легна неподвижно. Акулата се опита да ме захапе пет или шест пъти на една ръка разстояние от главата ми. Хората там ми казаха, че това не се е случвало никога в 30-годишната им кариера", допълни той.

Следващият инцидент е бил по време на полет на актьора към Русия. Самолетът му е трябвало да кацне аварийно, след като един от двигателите се е запалил. „Бях в бизнес класата и двигателят се запали пред очите ми", спомня си Лео. „Спряха всички двигатели за няколко минути, така че просто се плъзгахме по въздуха без никакъв звук и никой в самолета не смееше да каже каквото и да е било", допълни той.

Леонардо ди Каприо се хвана с американския модел Кели Рорбах

Третият път, в който звездата се е сблъскал отблизо с опасност за живота му, е бил по време на скок с парашут. „Беше скок в тандем. Дръпнахме първия парашут. Той беше заплетен. Мъжът, с когото бях, го отряза. След което продължихме да падаме свободно в продължение на 5-10 секунди. Дори не помислих за резервния парашут и просто си мислех, че се спускаме към смъртта", разказа Ди Каприо.

Източник: БГНЕС