Лени Кравиц вдигна София на революция
Лени Кравиц вдигна София на революция / снимки: Sofia Photo Agency, Камелия Атанасова

"Обичам ви, България. Не мога да повярвам, че ми отне 19 години, за да дойда тук и обещавам да се върна". С тези думи една от най-големите звезди на съвременния рок Лени Кравиц се обърна към близо 18-те хиляди фенове на стадион "Академик" в София.

Лени Кравиц излезе на сцената с близо половинчасово закъснение, като още в началото на концерта показа, че няма и следа от наскоро прекарания бронхит.

Китаристът буквално наелектризира стадиона с невероятни рок парчета, като не пропусна и по-мелодичните хитове от новия му албум Love Revolution.

Носителят на четири награди Grammy излезе с черно сако и черни очила. Той не пропусна да отправи пожелания за любов и мир към полудялата публика. 

Лени Кравиц заби с култовите парчета Always On The Run и Let Love Rule, които буквално подлудиха публиката. За изненада на хилядите фенове той успя да прокара мотиви от класически хитове от 80-те години, сред които Another Brick In The Wall и Billie Jean.

Без почивка и без да сменя костюми, Лени Кравиц продължи шоуто с Fly Away и American Woman. Музикантът не можа да издържи на огромната енергия и възхита сред феновете и към края на двучасовото шоу слезе от сцената и се хвърли в публиката.

След като 18-те хиляди близо пет минути го викаха на бис, гениалният китарист излезе, за да изпее абсолютния хит: Are You Gonna Go My Way. Въодушевен от емоцията, Лени Кравиц седна зад барабаните и показа, че освен за китарист, той има заложби и за талантлив барабанист.

Лени Кравиц се поклони, обеща да се върне в България и остави публиката без дъх, очакваща неговото завръщане.