Леля Веска: Трябваше някой да опере пешкира
Леля Веска: Трябваше някой да опере пешкира / netinfo
Веска Рангелова е чистачка в земеделската централа на площад "Славейков" в столицата от 7 години. Получава 180 лева месечно за труда си. Тази жена се оказа виновна за всички неразбории, свързани с ежбите в Земеделския народен съюз за това кой е легитимният лидер.

Става дума за неплатена такса от 5 лева. Трябвало да я плати Венцислав Върбанов, докато Мозер била в чужбина и понеже не успял в срок, върховните магистрати отказали да разгледат жалбата му за това, че истинският лидер е Анастасия Мозер. И така делото е прекратено.

Ако се питате къде е леля Веска в тази история, ето и отговорът – според Върбанов, защото е човек на регистрирания от съда земеделски лидер Стефан Личев, хигиенистката крила призовките.

Пред Дарик леля Веска, както я наричат всички в централата, отрича да е замесена в скандала, притеснява се, че няма да получи заплата си за март. Но е готова да дари тези пари на Върбанов, който се заканил да я съди.

„Аз съм българската Мата Хари, двоен агент съм", полу на шега казва леля Веска, но се надява Стефан Личев да я остави на работа в земеделската централа, където вече хората на Мозер ги няма, че даже да й повиши заплатата.