Публичният дом Daily Planet в австралийския град Мелбърн, считан за най-влиятелния в Южното полукълбо, ще се превърне в жилищен блок, съобщават местните медии. Това ще е възможно, защото легендарното място вече е продадено за 6,5 млн. долара.

Бордеят бе на пазара на недвижими имоти само за четири месеца, докато собственикът му Джон Тримбъл намери купувач, допълва "24 часа". През това време момичетата продължиха да работят.

Вижте СННИМКИ от прочутия бордей

Daily Planet има 18 стаи, всяка с джакузи за по 8 души. Създаден през 1973 г. под името Le Chateau, публичният дом е сравняван по влияние дори с имението "Плейбой". През годините се е прославил с това, че стана първият в света, който пусна акции на фондовата борса, но и с факта, че е бил спонсор на автомобилни състезания и на надбягвания с коне.

Според The Cairns Post за ползване услугите на едно момиче се плащали 180 долара за 30 минути, 240 долара за час и 3000 долара за нощ. Сега Тримбъл праща за благодарност служителките си на дълга ваканция във Фиджи.

Новият собственик е купил още две сгради в близост, всяка за по 1,4 млн. долара. Те ще са част от жилищния комплекс заедно със зданието на Daily Planet.