Перленият прах е направен от стрити сладководни или соленоводни перли. Използва се в традиционната китайска медицина като грижа за кожата, прочиства тялото от токсини и има противовъзпалително действие, пише каналът "Баба знае" във vbox7.

Перленият прах помага за подобряване на външния вид на кожата и се използва в козметиката от кралските семейства в Азия. Според проучвания той може да подпомогне регенерирането на колаген и да ускори заздравяването на определени кожни състояния, рани и изгаряния. Може да се използва и при лечение на акне. Заздравява кожата, придава ѝ блясък и я предпазва от слънчевите лъчи и бръчките.

Перленият прах съдържа редица аминокиселини, над 30 микроелемента и висока концентрация на калций, който е подходящ за прием от хора с дефицит на калций и проблеми като остеопороза. Използва се и при лечение на стомашни и чревни заболявания. Перленият прах е добро кръвоспиращо средство и затова се прилага при кървене на венците, повръщане на кръв и хемороиди.

перлен прах
iStock/Getty Images

Част е от китайската медицина още от 320 г. сл. Хр. и се използва при лечение на очни заболявания, туберкулоза и за предотвратяване на инфаркти. Перленият прах може да помогне за заздравяването на кожата, да стимулира освобожд във аването на токсини от тялото и да премахне увреждания от слънцето и възрастовите петна.

Освен перления прах, за лековита се смята и перлената вода, която представлява вода, в която през нощта са престояли няколко перли. Тя има кръвоспиращи свойства и се използва се при конюнктивит и други очни заболявания.