Лагерфелд: Аз съм карикатура на самия себе си, изрод в риза
Лагерфелд: Аз съм карикатура на самия себе си, изрод в риза / netinfo

Аз не искам да бъда реалност в живота на другите, искам да бъда привидение което се появява, а след това изчезва, заявява с усмивка един от най-успешните модни дизайнери за всички времена.

Невероятният Карл Лагерфелд, който от 1983 година е начело на една от най-луксозните модни марки Chanel (Шанел) и създава модели за не по-малко известния моден бранд Fendi (Фенди) още от 1965 година, е нещо като идеал за моделиер в съвременния моден свят, отбелязва БГНЕС.

СНИМКИ: Карл Лагерфелд и Chanel в супермаркет

Острият език на Карл не пести коментари за нито една знаменитост и без да се притеснява, той нарича певицата Адел "малко по-дебела", определя Пипа Мидълтън за "жена, която трябва да показва единствено гърба си", а относно американския художник Анди Уорхоу заявява, че външният му вид е "меко казано отблъскващ".

Модният гуру не спира да налага мнението си и да изразява гледни точки за почти всичко което участва във висшата мода. Изпитва антипатия към джапанки, харесва чорапи единствено до коляното и държи в негово присъствие да има единствено такива. За Лагерфелд няма по-омразна гледка от мъж кръстосал краката си, обут в къси чорапи и дълъг панталон, а космите по глезените и прасците му да се забелязват от далеч. Обожава яките, ръкавиците, ризите и папионките и е категоричен, че "мъж с дълги ръце означава влиятелен мъж".

СНИМКИ: Chanel в градините на двореца Версай

Това, с което германският моделиер продължава да се отличава от останалите, е и способността му да отправя критика не само към околните, но и към самия себе си. "Аз съм като карикатура на самия себе си и това ми харесва, това е нещо като маска. За мен карнавалът във Венеция продължава цяла година", заявява Лагерфелд.

Външният вид на дизайнера е толкова изпипан, фиксиран и идентичен, че лесно създава усещането за един и същ през всички години под светлините на прожекторите. Карл нарича себе си "изрод в риза", съчетава класиката с модерните тоалети на съвременните дизайнери, обича малката си опашка бяла коса и счита себе си за диктатор в модата.

"Аз съм човек на модата, тя не е само дрехи, тя е цялостна промяна", коментира германският талант. Той е обличал себе си в почти всички стилове, виждал е модата във всичките й измерения.

На въпроса дали има някой на този свят, който познава истинската му същност, той намира отговора за наистина труден.

"Това е труден въпрос. Толкова години съм работил върху изграждането на определен образ на самия себе си, че смятам това за невъзможно. И това е моето желание, дори тези които най-дълбоко обичам в душата си, за тях също искам да остане невъзможно", заключва с усмивка Лагерфелд.

Лагерфелд Аз съм карикатура на самия себе си изрод в риза
netinfo