Къванч Татлъту може и да е суперзвездата на турските сериали и кино, но славата му леко залязва. Актьорът последно се снима през 2019 г. в "Организирани работи" и "Ирония на съдбата", където изигра главните роли, но оттогава минаха две години.

През останалото време Къванч Татлъту се изявяваше най-вече като рекламно лице на един от най-популярните турски модни брандове. Но явно актьорът и модел разполага с време, идеи и обяви, че създава свой собствен бранд дрехи. Вижте в канала "Stars News" във vbox7:
 

Турските медии отбелязват, че ходът на Татлъту изумително напомня на много инфлуенсърки в южната ни съседка, които създават козметични или фешън брандове в търсенето на допълнителен доход.

Според таблоидите в начинанието на Къванч ще му помага съпругата му Башак Дизер, която е стилист и дизайнер с богат опит. Смята се, че именно сериозните продажби на бранда, чието лице бе актьорът в продължение на години, са го вдъхновили към тази крачка. 

Това не е единствената бизнес инициатива на Къванч. Преди години той планираше да отвори магазин за месо, но се отказа още преди той да стане реалност - просто Къванч нямаше опит в хранителната индустрия.