Кустурица ще снима нов филм в Русия
Кустурица ще снима нов филм в Русия / netinfo

Режисьорът Емир Кустурица ще снима новия си филм в Русия. Това заяви самият Кустурица. С филма на Кустурица „Завет” на 21 юни се откри 29-ият Московски международен кинофестивал, припомня БГНЕС.

„Специално донесох своя филм в Москва, защото смятам, че руското и сръбското кино имат едни и същи корени. Още когато учех в Прага, аз намирах своите идоли в руското кино. „Завет” е моят личен поклон пред Довженко”, каза Кустурица.

„В основата на моя филм лежи една много проста идея – заветът на един дядо към неговия внук да продаде кравата, да докара икона и да си намери невеста. Това естествено е приказка, но този жанр, ми се струва, може да покаже на днешните хора изход от трудното положение. Красива приказка със щастлив край. И това е моят най-голям принос към психотерапията, подобряването на човечеството. Казват, че 70% от душевно болните се излекуват с музиката на Моцарт. Аз естествено не съм Моцарт, но вървя по същия път”, каза Кустурица.

Що се отнася до бъдещите му проекти, Кустурица каза, че се готви да снима филм за историята на мексиканската революция и също така ще заснеме и филм в Русия.