Кулинарно пътешествие до Шанхай
Кулинарно пътешествие до Шанхай / ThinkStock/Getty Images

Китайската кухня е една от най-популярните в света. През последните десетилетия тя претърпява истински разцвет и става една от най-обичаните в света.

Най-посещаваните градове в света (СНИМКИ)

Шанхай е символът на гурме кухнята, където може да хапнете най-добрите деликатеси. Ето защо foodpanda представя Топ 5 на най-добрите ресторанти:

Ултравиолет

Това е най-добрият ресторант в Шанхай, където можете да опитате истински деликатеси, в които е съчетан стилът на традиционната и световна кухня. Името идва от ултравиолетовия десерт, който представлява желе в същия цвят.

Ресторант Джеси

Този ресторант илюстрира, това което се нарича шанхайско готвене. Тук ще намерите основно местни специалитети.

Комюн

Комюн заема трета позиция, като интересното в него са начините, по които е представена храната. Всяко ястие е аранжирано в чинията така, че да показва различни форми.

58 Грил

Това бистро предлага прекрасни нови интерпретации на френските класически ястия. В него може да опитате отлични деликатеси от Франция.

Ла Империал

Готвачите в този ресторант се фокусират основно върху „императорските" ястия. Тук ще се почувствате като истински членове на кралска династия като всеки един деликатес е поднесен с нужните почести и финес.