/ iStock/Getty Images
Куче от породата голдън ретривър, излязло на всекидневна разходка със стопанина си, е решило да се разнообрази, включвайки се в игра на теглене на въже, пише в. "Дейли стар".

Любопитната случка се е разиграла в Чунцин в югозападната част на Китай и е запечатана на видео, което е гледано в социалната мрежа Вейбо над 550 000 пъти.
Кадрите показват как кучето се разхожда, когато се натъква на служители на местен ресторант, които играят на теглене на въже на улицата, разделени на два отбора.

Очевидно заинтригуван от заниманието им, ретривърът внезапно се отделя от стопанина си, присъединява се към единия отбор и захапва въжето, започвайки да го тегли към себе си. В крайна сметка играта печели екипът, към чиито редици се е "присламчил" косматият съотборник.

"Бяхме решили да поиграем малко преди работа за повдигане на екипния дух. Избрахме играта теглене на въже. Ненадейно към нас се присъедини голдън ретривър и се включи в забавлението", разказва за Кей Кей Нюз служителка на ресторанта.

Жената допълва, че няколко дни по-късно кучето се е появило отново и е изглеждало така, сякаш иска да играе отново.

Потребителите на Вейбо се надпреварват да хвалят умното животно и приноса му за победата на единия отбор, като не липсват и коментари с предложения ретривърът да бъде включван в бъдещи игри. /
БТА