/ Thinkstock/Getty Images
51-годишен американец от Айова бил застрелян от собственото си куче, докато е играел с домашния любимец в дома си, съобщиха местни медии.
 
Ричард Реми от град Форт Додж насърчавал кучето си, кръстоска между питбул и лабрадор, да скочи в скута му, докато лежал на дивана, когато кучето някак успяло да отстрани предпазителя на 9-милиметровия пистолет, висящ на колана на собственика му.
 

Веднага след случилото се Реми позвънил на телефона за спешна помощ и казал на дежурния диспечер: "Моето куче ме застреля".
 
"Очевидно е ударил без да иска предпазителя и лапата му е попаднала направо на спусъка", разказа раненият собственик в деня на изписването му от болницата.
 

"Никога не съм чувал за такова нещо", каза началникът на градската полиция Роджър Портър. "Чувал съм за гръмнали оръжия след изпускане на пода, както и за всякакви други неволни инциденти с оръжие, но за такава кучешка история не бях", споделя униформеният.
 

"Само в Америка можете да бъдете застреляни от вашето куче", заяви Шанън Уотс, основател на организация, която настоява за по-строг контрол върху използването на оръжие в САЩ.
БТА