Кубински крокодил беше представен на папата
Кубински крокодил беше представен на папата / снимка: Reuters

Рядък вид крокодил от Куба бе представен на папата след обща аудиенция от делегация на зоологическата градина в Рим, като свидетелство за опазването на животните, предаде Франс прес.

Малкият кубински крокодил е един от 1200-те животни в "Биопарко", разположен в римския диоцез с епископ папата. "Биопарко" в Рим, който чества 100-годишнина, е посещаван ежегодно от 700 000 души.

Представител на фондация "Биопарко" показа малкия крокодил, дълъг около 60 сантиметра. Папата го разгледа с усмивка и интерес. Той получи и миниатюрна скулптура на италианския художник Микеле Виталони с раждаща костенурка - символ на многобройните раждания на животни в зоологическата градина в Рим.

Бенедикт Шестнайсети е особено чувствителен към опазването на природата, отбелязва БТА. "Светът е мрачен, човек вече не признава връзката си със Създателя. Поставя в опасност отношенията си с другите създания и със самото съзидание", заяви папата пред посланици от цял свят във Ватикана, като изрази опасенията и надеждите си за предстоящата година.

Влечугото ще бъде върнато в родината си, когато Бенедикт Шестнайсети замине на посещение в Куба преди Великден.