Кристен Стюарт
Кристен Стюарт / Gulliver/Getty Images
Американската актриса Кристен Стюарт играе ролята на любимата принцеса на Великобритания в биографичната драма „Спенсър“, която ще излезе по кината на 5 ноември. Официалната премиера на филма беше в Лондон.

Дългоочакваният нов филм на Пабло Ларейн за принцеса Даяна, се очаква да предизвика фурор в Лондон, а Стюарт признава, че се надява принцовете Уилям и Хари да простят поредната инвазия в личния им живот. „Ролята на Даяна е много положителна и съпричастна в лентата, затова се надявам Уилям и Хари да ни простят“, казва актрисата в интервю за Скай нюз.

Правило на британските кралски особи е да не гледат филми или сериали или каквато и да е друга фантастика за живота в Бъкингамския дворец.

„Обсебена съм от принцеса Даяна, толкова много я обичам“, допълни Стюарт пред Скай нюз. И прави аналог с папараците, които преследват нея в лично качество, и тези, които са преследвали принцесата. „Толкова е отвратително, това любопитство минава извън границите на нормалното и е все едно някой да надникне през прозореца в спалнята ти“, казва Стюарт.
 
Като най-новата в дълга поредица актриси, които играят ролята на Даяна - от Наоми Уотс до Ема Корин, това едва ли ще бъде последният филм, направен за Даяна, тъй като нивото на интерес към женските кралски „бунтовници“ - независимо дали е принцеса Даяна или Меган Маркъл - остава изключително високо.

„Може би защото това са силни жени, срещнали предизвикателствата да се изправят пред вековния авторитет на кралските особи и традиции“, казва Стюарт.
Актрисата вече спечели възторжени отзиви за изпълнението си във филма.
 
В него се разказва за три дни от живота на Даяна, когато неохотно се отправя към Сандрингъм Хаус за коледна среща с британските кралски особи, докато бракът ѝ с принц Чарлз се разпада.
БГНЕС