Крисчън Бейл посети ранените при стрелбата в Колорадо
Крисчън Бейл посети ранените при стрелбата в Колорадо / снимка: Reuters

Актьорът Крисчън Бейл, който изпълнява ролята на Батман в новия филм на Кристофър Нолан, посети ранените при стрелбата по време на прожекцията на третия филм от поредицата в киносалон в Аурора, щата Колорадо.

В Туитър бяха качени снимки на родения в Уелс актьор, който е на посещение в болницата на Аурора, където все още се лекуват 20 от 58-те ранени, някои от които са в критично състояние.

"Крисчън Бейл се среща с Кари Ротман, жертва на стрелбата в киното на Аурора", се чете под снимката, на която актьорът е клекнал до младежа и двамата се усмихват.

Междувременно киностудията Warner Bros, която е продуцент на "Черният рицар", реши да направи жест към жертвите, дарявайки значителна сума. Освен това от Warner са решили да променят очаквания през септември филм Gangster Squad - в него е била изрязана сцена, при която престъпници, застанали зад екрана, откриват стрелба срещу зрителите.

24-годишният Джеймс Холмс застреля 12 души и рани 58, след като нахлу в препълненото кино на град Аурора по време на предпремиерата на "Черният рицар: Възраждане".