/ Gulliver/Getty Images
Елизабет II иска да лиши Хари и Меган от кралски титли поради неподходящо отношение към принц Чарлз, съобщава британският вестник Daily Express, като се позовава на близки до кралското семейство на Великобритания. 

В навечерието на Нова година принц Хари и съпругата му Меган Маркъл отново попаднаха в светлината на прожекторите, като решиха да изместят вниманието от тържествата по случай посрещането на 2021 година върху себе си и стартираха собствен уебсайт - Archewell.com.

В своята реч за новата година принц Хари се нарече „син на майка си“, без да каже и дума за собствения си баща принц Чарлз.

Въпреки че благотворителната фондация е създадена под предлог, че се опитва да „изгради по-добър свят“, неспоменаването на важни членове на кралското семейство, предизвика изключително негативна реакция както от обществеността, така и от кралицата.

В края на краищата принцът на Уелс също участва активно в благотворителни събития и неговата фондация за подпомагане на уязвимото младо поколение е основана много по-рано, отколкото принцеса Даяна е поела инициативите си.

Това е още едно доказателство, че всяка небрежна дума в кралския двор може да обърне съдбата. Според източниците на британския вестник това действие на внука й сериозно  е накарало кралица Елизабет да се замисли за отнемане на титлите на херцога и херцогинята на Съсекс. 

Превод и редакция: DarikNews