Кралица Елизабет II горда с принц Хари
Кралица Елизабет II горда с принц Хари / netinfo

Британската кралица Елизабет II се гордее със своя внук принц Хари и с факта, че той е служил в Афганистан, където е „свършил добра работа в много сложни условия“. Кралицата е направила изказването в разговори с граждани на церемония по откриването на сграда в Уиндзор.

Поводът името на втория син на престолонаследника принц Чарлс и трети в линията за онаследяване на трона да е често споменавано тези дни е завръщането на височайшия младеж след 10-седмична служба там. Това се наложило по съображения за сигурност, след като чуждестранният печат разкри, че принц Хари е бил изпратен в най-голяма тайна в средата на декември със своя кавалерийски полк "Блус енд Роялс" в района на Хелманд, където са разположени повечето от 7800-те британски войници.

Ефрейтор Уейлс - името под което Хари е познат в армията, пристигна във Великобритания със самолет на кралските военновъздушни сили. На базата в Брайз Нортън, на 80 км западно от Лондон, той бе посрещнат от баща си принц Чарлс и от по-големия с брат принц Уилям.

Хари е първият член на кралското семейство, който отива на фронта, след чичо си принц Андрю, служил като пилот на хеликоптер по време на войната за Фолклендските (Малвинските) острови през 1982 г., припомня БГНЕС.