Край на „Двама мъже и половина, сериалът свършва през февруари
Край на „Двама мъже и половина, сериалът свършва през февруари / снимка: Guliver/Getty Images

Сериалът "Двама мъже и половина", чийто 12-и сезон се излъчва по американската телевизия Си Би Ес, ще свърши догодина. Последният 262-ри епизод ще бъде излъчен на 19 февруари в 21.00 ч и ще бъде с продължителност един час, съобщава БГНЕС.

Въпреки промените в актьорския състав и противоречията сериалът се радва на висок рейтинг и продължава да привлича средно около 10 милиона зрители.

Първият му епизод е излъчен през септември 2003 г. и първоначално проследява живота на богатия ерген Чарли Харпър (в ролята Чарли Шийн), който живее с разведения си брат Алън (в ролята Джон Крайър) и сина му тийнейджър Джейк (Ангъс Джоунс).

Сериалът бързо печели популярност благодарение на пикантния си хумор, публиката му е толкова вярна, че пет години той е най-популярният ситком в американската телевизия. Но през 2011 г. се стигна до шумен скандал, след като продуцентите уволниха главния актьор Чарли Шийн заради спор с "Уорнър Брос" и създателя на сериала Чък Лори.

В крайна сметка героят на Шийн беше убит в първия епизод от деветия сезон и Аштън Къчър стана новият водещ актьор в шоуто. По-рано тази година Ангъс Джоунс, който има роля в сериала от 10-годишна възраст, официално го напусна. След като открил религията, той публично изразяваше недоволството си от хумора в шоуто и след напускането си се определи като "платен лицемер".

Последният епизод от сериала ще постави началото на нов ситком, с който Си Би Ес се надява да запълни оставената празнота от "Двама мъже и половина". В The Odd Couple ("Странната двойка" - бел. ред.), римейк на книгата на Нийл Саймън, ще участва Матю Пери в главната роля заедно с Томас Ленън и Линдзи Слоун.