Котки предупредиха стопанката си, че има рак

Котки предупредиха стопанката си, че има рак
Котки предупредиха стопанката си, че има рак / Thinkstock/Getty Images

Британката Стефани Дуди твърди, че трите й котки Рени, Динки и Джафи я предупредили, че има рак, и без тях тя нямаше да е между живите, пише в. "Дейли мейл".

55-годишната жена е от град Тамуърт в графство Стафордшър. Тя е убедена, че домашните й любимци са "подушили" раковото образувание в стомаха й. Те започнали да я преследват навсякъде и да се навират по всякакъв начин в корема й. При възникване на малка бучка в тази област Стефани отишла на преглед и й открили рядък рак на апендикса. Последвала сложна 12-часова операция, при която били отстранени част от червата й и апендикса.

Първоначално г-жа Дуди нямала никакви симптоми за заболяването. Но където и да легнела, Рени, Динки и Джафи започвали да се настаняват на корема й и да врат муцуни в него. Едно твърде необичайно поведение. То започнало през февруари 2014 година.

Шест месеца след като писаните започнали да се държат странно, Стефани си открила малка бучка, започнала да отслабва и отишла на доктор. Отначало лекарите си мислели, че има киста на яйчника. Но по-късно заболяването се оказало рак на апендикса. След операцията г-жа Дуди два дни била на морфин, но оцеляла и сега е напълно възстановена.

Източник: БТА