/ iStock/Getty Images
В новозеландския град Крайстчърч от няколко години върлува 5-годишна котка-клептоман на име Кийт. Тя краде много и съвсем различни неща от съседите, според изданието Mail Online. Сред последните придобивки са устройство за употреба на наркотици и торба с бял прах.

Собствениците на домашни любимци признават, че не знаят как да се справят с лошия ѝ навик. Вече три години черната котка се промъква през нощта в къщите на съседите през прозорците или котешките вратички и краде каквото ѝ падне. Понякога тя може да отмъкне до шест артикула за една нощ. Това, което не може да пренесе през вратата на котката, Кийт хвърля право в двора.

Сред "плячката" ѝ са такива неща като риза на затворнически надзирател, бикини, сутиени, обувки, както и живи змиорки. Един от местните жители започнал специално да слага 2,5-килограмови тежести в ботушите си, за да ги предпази от крадеца.

Собствениците на котката сложиха няколко контейнера пред къщата си с извинения на съседите и нещата, които тяхната домашна любимка е откраднала. За щастие местните са свикнали с необичайните лудории на котката и вече са започнали да ги смятат за забавни.

Котки клептомани се въдят в САЩ и Великобритания, за което бе съобщавано през последните години.
БТА