Котка оцеля след едномесечно гладно пътешествие до САЩ
Котка оцеля след едномесечно гладно пътешествие до САЩ / netinfo

Ерик Кондън, който живее в град Хендърсънвил, щат Северна Каролина, е открил в контейнер с резервни части за мотоциклет, пристигнал от Шанхай, много отслабнала, но жива котка.

По данни на транспортната компания котката, която служителите от службата за закрила на животните вече са кръстили “Чайна”, е пропътувала в контейнера не по-малко от 35 дни.

Корабът е тръгнал от Шанхай на 3 април. Въпреки, че е била много отслабнала котката не е позволила на Кондън да я хване и той е повикал специалисти от ветеринарната служба. Последните са били искрено учудени, защото животните могат да живеят без храна няколко седмици, но без вода няколко денонощия. Те предполагат, че котката все пак е успяла някак си да се адаптира към липсата на вода и да се задоволява с капките, които са се кондензирали в контейнера от въздуха, съобщи БГНЕС.

От ветеринарната служба смятат да направят подробни изследвания на мяукащия пътешественик за наличието на болести. Колега на Кондън е изявил желание да стане стопанин на котката, но ще трябва да почака поне още шест месеца, през които тя ще бъде под карантина.