Котка изплаши мечка и я качи на дърво
Котка изплаши мечка и я качи на дърво / netinfo
В щата Ню Джърси черна мечка, която случайно навлязла в частен парцел, се сблъска с неочаквана съпротива от страна на... котка.

Котката Джек отблъснала неканения гост два пъти и го принудила да търси спасение на близкото дърво. Наплашената мечка е успяла да слезе от дървото, чак след като стопанката на Джек Дона Дики го повикала в къщи. Тя обясни, че Джек внимателно пази своята територия и често гони малките животинки, но с мечка се сблъсква за пръв път. “Ние понякога се шегуваме, че Джек патрулира около градината и дома, но никога не сме си и помисляли, че ще нападне мечка”, каза Дона Дики в интервю за местен вестник. “Той не търпи никого в своята градина”, добави тя.

Мечката е била забелязана на дървото първо от съседите, които помислили, че 7-килограмовата котка само я наблюдава от земята. Малко по-късно разбрали, че е уплашена до смърт. 15 минути по-късно мечката слязла на земята, но Джек отново й се нахвърлил и я принудил да се качи обратно на дървото. Черните мечки не са рядкост в щата Ню Джърси. Експерти смятат, че в щата живее една от най-многочислените популации от този вид.