/ iStock/Getty Images
Десетгодишен котарак на име Томас е демонстрирал престъпна привичка през почти целия си живот - косматият клептоман краде малки предмети от съседите и ги носи у дома, пише в. "Метро".

Голямата "страст" на крадливия котарак от Килмарнок, Шотландия, са чорапите, бельото и дребните плюшени играчки. Томас не пренебрегва и традиционната плячка за котки - рибата, и носи на стопанката си улов от езерцето в градината на съседите.
 

Първият път, когато го изловила да краде, спопанката на Томас Фиона Люис не придала особено значение на случката, тъй като била убедена, че това няма да се повтори. Питомецът й обаче скоро започнал да "мъкне" все повече и повече неща, като с течение на времето практиката му се превърнала във всекидневие. Последната "плячка" на Томас са девет чифта чорапогащи.

Жената се притеснила и започнала да предупреждава съседите и близките магазини за котарака-клептоман. Томас обаче не се оставил да бъде надхитрен и се научил да се промъква в близкия магазин за хранителни стоки по време на сутрешната доставка на хляб и задължително да задига по нещо тестено.
Фиона Люис публикува в Инстаграм снимки на плячкосаните от Томас вещи и кани съседите си да ги разпознаят и да дойдат да си ги приберат. Междувременно Томас се е превърнал в местна знаменитост, чиито престъпния деяния забавляват цялото градче.
БТА