Космическата туристка свиква с безтегловността
Космическата туристка свиква с безтегловността / netinfo

Първата жена-космически турист, американката от ирански произход Анушех Ансари каза, че постепенно свиква със сложните условия на космическия полет.

Самочувствието ми естествено е различно от това на Земята, но възприемам всичко съвсем адекватно и постепенно се приспособявам към новата обстановка, каза Ансари по време на видео пресконференция с руските медии. Колегите на Ансари в орбита – членовете на 13-ата и 14-ата основни експедиции на Международната космическа станция, казаха, че присъствието на първата жена-космически турист на борда опровергава твърденията за нещастни последици от присъствието на жена на кораба. “Още при старта престанахме да се отнасяме към нея като към страничен човек”, каза бордовият инженер Михаил Тюрин. “Всяко нейно действие и работата й показват, че Анюша е пълноправен член на екипажа с пълен набор от функции”, каза още той.

Космонавтите заявиха, че на Международната космическа станция, където в момента се намират петима мъже и една очарователна дама, е създаден хармоничен колектив, в който по добър начин се съчетават личното, човешкото и професионалното.