/ ThinkStock/Getty Images
Разпространението на коронавируса предизвиква масова паника, промени в плановете за пътуване и преустановяване на занятията в училище. Набиращата скорост епидемия, обаче, е използвана успешно в света на модата.

В социалните мрежи бяха разпространени снимки с препоръки какъв подходящ грим да се използва, за да се съчетае максимално със защитните маски. Варианти на популярни блогъри и гримьори бяха публикувани в британския сайт „Metro”.

Как да намалите риска от заразяване с коронавирус? (ВИДЕО)

Голяма част от експертите препоръчаха да се обърне специално внимание на очите, тъй като те са единствената част от лицето, която остава видима над маската. Затова е добре да бъдат използвани сенки с лек блясък и да се нанесе очна линия.

Публикувани са снимки, на които бузите, миглите и веждите са обилно обсипани с кристали.
 

Препоръчва се сенките за очи и цветът на очната линия да бъдат съобразени с цвета на защитната маска. А за да привлечете по-голямо внимание към очите, може да използвате дори необичайни контактни лещи.

Чудодейни лекове и конспирации: на какво не трябва да вярваме за коронавируса

Притеснителното е, че много от предложенията не съответстват на мерките за защита от вируси, тъй като маските не са поставени правилно. Независимо от това, добрата новина е, че все пак може да носите маска срещу коронавируса и въпреки това да изглеждате добре, стига гримът Ви да е правилно подбран и да изглежда добре.
БГНЕС