Конякът засилва сексуалното желание на жените
Конякът засилва сексуалното желание на жените / снимкa: morguefile.com

Конякът засилва сексуалния апетит на представителките на нежния пол, установиха италиански учени.

Алкохолът увеличава сексуалното блаженство на дамите и действа като афродизиак. Това е неоспоримо, но специалистите успяха да открият кои видове спиртни напитки са най-мощни симуланти на женския оргазъм. На първо място е конякът, показват резултатите от проучването, в което участвали 450 жени на възраст между 23 и 33 години.

Те били разделени в две групи като първата изпила по чаша коняк, а втората по две чаши вино. През втория етап на експеримента учените показали на участничките снимки с еротични изображения, измервайки нивата на полови хормони в организма им.

Резултатите показват, че доброволките от първата група имали много по-високо ниво на тестостерон в кръвта, което засилва сексуалното желание няколко пъти повече в сравнение с жените от втората група, посочва БГНЕС.

Конякът съдържа танини, които в хода на химичните реакции водят до бързо опиянение. Предимството на алкохолната напитка е, че стимулира сексуалното желание, но също така разширява кръвоносните съдове, като по този начин намалява кръвното налягане.