/ Gulliver/Getty Images
Конкурсът „Мис Америка“ премахва от състезанието банските костюми и вечерните рокли и вече няма да оценява участничките по техния външен вид, съобщиха организаторите.
 
Гретхен Карлсън, председател Съвета на настоятелите на конкурса, очерта промените за 2019 г. в предаването „Good Morning America“ на телевизия ABC.
 
„Ние вече не сме конкурс за красота“, каза Карлсън, която е носителка на титлата „Мис Америка“ за 1989 г., след което става едно от лицата на Fox News. „Ние сме състезание и вече няма да оценяваме нашите кандидатки по външния им вид. Това са огромни промени“, поясни тя.

Блондинка с диплома от Християнски университет е новата Мис САЩ (СНИМКИ)

Основният критерий за оценяване ще бъде онова, което излиза от устата им. Това, което ни интересува, е какви са техните интереси и инициативите им за социално въздействие“, информира още Карлсън бъдещите състезателки от всички 50 американски щати. „Искаме да оценим постиженията и талантите им, а след това искаме да ги подпомогнем финансово чрез наградата“, допълни тя.
 
ГАЛЕРИЯ: Секси изкушението, което спечели короната на Мис САЩ

Карлсън сподели, че организаторите са чували от много млади жени да казват: „Ние искаме да бъдем част от вашето шоу, но не искаме да се появяваме с високи токчета и бански костюми“. „Значи, познайте какво, вие вече не трябва да правите това, момичета“, уточнява още тя.
 
Вижте в снимки ослепителната Мис Америка 2017 Кара Мунд - красива и с мнение 

Гретхен Карлсън е бивш лидер на движението #MeToo, като се обявява срещу сексуалното насилие и тормоз от влиятелни мъже в бизнеса на развлеченията и медиите. Тя осъди бившия главен изпълнителен директор на Fox News за сексуален тормоз преди две години и е първата бивша „Мис Америка“, станала председател на борда на организаторите.
 
Конкурсът „Мис Америка 2019“ ще се проведе в Атлантик Сити, Ню Джърси, на 9 септември и ще се излъчва по ABC.
БГНЕС