Кончита Вурст призова за толерантност в Брюксел
Кончита Вурст призова за толерантност в Брюксел / снимка: Gulliver/Getty Images

Австрийският певец травестит Кончита Вурст, победител на конкурса "Евровизия", изнесе концерт пред Европейския парламент в Брюксел по покана на евродепутатите в името на борбата срещу дискриминацията, призовавайки за толерантност, съобщи Би Би Си.

Въпреки дъжда неколкостотин души се събраха да гледат изявата на Вурст. На пресконференция преди концерта австрийският певец травестит подчерта, че не е политик, но като артист има послание към обществото, което трябва да огласи.

По думите му, той е разочарован от факта, че в много страни и досега еднополовите бракове са предмет на обсъждане. Според Вурст в случая трябва да се вземат решения, а не да се водят спорове.

Изявата на Вурст е предизвикала възторга на зрителите. Според тях пред Европарламента досега не са звучали толкова бурни аплодисменти.

59-ият музикален конкурс "Евровизия" се състоя през май в Дания. На него победи Кончита Вурст. На финала с песента "Rise Like a Phoenix" "жената с брада" набра 290 точки. Благодарение на изпълнението на Кончита Вурст Австрия се сдоби с правото на домакинство за следващото му издание.

Източник: БТА