Концертът на Steelheart пропадна
Концертът на Steelheart пропадна / netinfo
Концертът на Steelheart пропадна
55125
Концертът на Steelheart пропадна
  • Концертът на Steelheart пропадна

Концертът на американската рокгрупа Steelheart в Бургас, който беше отложен за 4 август, няма да се състои. Причината е провал на фестивал в Чехия, откъдето легендите трябваше да пътуват за България.

На 2 август Steelheart трябваше да свирят в Прага, откъдето да летят директно за нашата страна. Но това няма да се случи, обяснява Милен Славов от организаторите.

„Чехите от своя страна не са платили нужния депозит за хонорари на групите. До 30 юни им беше срока, но не са влезли никакви постъпления в тяхната каса. Потърсили са ги за обратна връзка, за съжаление, са си изключили всички телефони, свалили са си интернет страницата и това доведе до отлагане на нашия концерт в Бургас. Опитахме всякакви варианти, всякакви контакти използвахме, опитахме какво ли не, но със сигурност можем да кажем, че няма да има концерт”, обясни Славов.

Причините за падането на испанския фестивал, наложил отлагането и за чешкия, провалил концерта, е чисто финансова, заради кризата в Европа, според мениджърите на групата.

Фронтменът на групата Миленко Матеевич изпрати емоционално писмо до българските фенове, в които ги моли за извинение, разкри Славов. „Той ни благодари за всички наши усилия и цялото съдействие, което им оказахме. От българска страна ние бяхме абсолютно изрядни и коректни към тях. Коректно отменихме датата 24-ти, въпреки че имахме сключен договор с клаузи за неустойки, ние не се възползвахме от това, сложихме друга дата на 4 август. Той лично много ни благодари за това. До края на годината подготвя самостоятелно солово турне, акустично, което ще се осъществи в Европа, и се надяваме да дойде в България”, посочи той.

Купилите билети ще получат своите пари обратно. „Всички могат да върнат билетите в касите на Eventim и да си получат обратно парите”, увери още Славов.