Концертът на Scorpions ще е на стадион Академик
Концертът на Scorpions ще е на стадион Академик / Reuters

Концертът на знаменитата рокгрупа "Scorpions" на 9 октомври ще е на стадион "Академик" (на "Плиска" - при БАН), вместо в зала "Фестивална", поради големия интерес, съобщиха организаторите от АРТ БГ и Z-Rock.

С роксъбитието на есента, което ще е последното гостуване на Клаус Майне и компания у нас, ще бъде отбелязан официално четвъртият рожден ден на рокрадиото Z-Rock.

Капацитетът на стадион "Академик" е 15 000 души, с 5500 седящи места и трибуна за VIP гости. Съоръжението не трябва да се бърка с едноименния стадион до зала "Фестивална". Стадион "Академик" (на "Плиска" - при БАН), се намира на ул. "Яна Лъскова", близо до хотел "Плиска". В деня на концерта в района ще има обозначителни табели и персонал, който ще упътва зрителите, посочват организаторите.

Билетите - на цени между 50 и 90 лв., както и VIP места по 150 лв., се продават в разпространителската мрежа на Eventim и неговите партньори. Досега купените билети ще важат без заверка за съответните зони на стадиона, които остават непроменени.