Концертите през октомври
Концертите през октомври / netinfo

Първият по-интересен концерт е на 20 октомври. Тогава в Зимния дворец на спорта в София ще пее легендарната група „Дюран Дюран”. Билетите за шоуто вече са в продажба. Те са с цени от 38 до 55 лева. Преди да дойдат в България музикантите ще минат през Букурещ, Белград и Атина. По време на обиколката си те представят най-новия си албум. Специално за него „Дюран Дюран” са се събрали в оригиналния си състав отпреди 28 години.

Групата е основана в Бирмингам от двама бивши диджеи – Ник и Джон. Според някои стилът й е комбинация между фънк, пънк-рок и мелодичен поп, за други е нещо средно между нюуейв и диско. Първият сингъл на „Дюран Дюран”, "Planet Earth", излиза през 1981 г. Оттогава са издали повече от 20 албума. Колкото до името им – то идва от името на злодея от фантастиката с Джейн Фонда "Барбарела".

На 24 октомври в Зала 1 на Националния дворец на културата е концертът на руската група „Любе”. Музикантите вече бяха в Каварна в края на август и още тогава обещаха да се върнат в България. Групата, която е любима на президента на Русия Владимир Путин, е с 15-годишна история.

25 октомври. Отново Зала 1 на НДК. За първи път пред българска публика ще пее Сийл. Билетите са шоуто му вече са в продажба. Най-евтините са по 30 лева, най-скъпите по 90 лева.

Сийл стана известен през 90-те години на миналия век най-вече с песента „Kiss From A Rose" от филма "Батман завинаги". Любопитно е какво е работил Сийл преди да започне да се занимава с музика. Бил е куриер, продавач в закусвалня, дизайнер на кожени облекла. Сийл има брак с германския топмодел Хайди Клум. В началото на връзката им всички ги наричаха „Красавицата и Звяра”, заради белезите, които има по лицето си изпълнителят. Те са от кожно заболяване, прекарано през детството му.

За финал на фестивала "София мюзик джем" е концертът на китариста Ал ди Меола - звезда с над 30-годишна кариера. Билетите са от 27 до 50 лева. Концертът в Зала 1 на НДК на 28 октомври, е част от голямото му европейско турне, по време на което световноизвестният музикант представя най-новия си албум.