звуци от природата
звуци от природата / iStock/Getty Images
Британски композитор улови звуци от седемте континента и ги съчета в седемчасова творба, разпространена за Деня на Земята, съобщи Ройтерс.

Тед Уайт е започнал да събира природни звуци през 2015 г. Обхватът им е голям - от кайманите в Амазонка до бури край северния бряг на Шотландия. С помощта на компанията "Платун" той ги е превърнал в седем албума, примесени с негова собствена музика, вдъхновена от пътуванията му. Всеки от тях е посветен на един континент. Цикълът се нарича "Mindfulness Nature" (Медитация на осъзнаването - Природа).

"Опитах се да обхвана всичко, което можете да си представите по света с тези албуми. Затова с тях ще отидете от пустинята в Австралия до студа в Аляска" - каза Уайт пред Ройтерс.
Уайт е музикален продуцент и звуков инженер. Той е използвал и местни музикални инструменти. Записаните звуци са не само от природата и от животни, но и от градовете.

"Исках хората напълно да се потопят в тях и да се вдъхновят от тях, да осъзнаят колко е важен Денят на Земята - добави Уайт. - Да обърнат внимание на тези звуци и как може наистина да се грижим за околната среда".
 
БТА