Комплиментите правят жените по-уверени
Комплиментите правят жените по-уверени / снимка: morguefile.com

Жените харчат над 13 000 паунда през целия си живот за козметични продукти, за да се чувстват добре, показва британско изследване, което обаче установило, че факторите, които най-вече увеличават увереността, са безплатни.

Комплимент от приятел или партньора е на първо място в списъка с нещата, които карат жените да се чувстват добре. Малко след това се нареждат идеалната коса и излизането добре на снимка.

Учените установили, че 40% от момичетата веднага стават по-уверени, ако изглеждат добре на снимка. Други 40% казват, че се чувстват прекрасно след непрекъснат нощен сън.

Усмивка от непознат, прегръдка и признанието "Обичам те" също карат дамите да се чувстват привлекателни и уверени в себе си.

Изследването установило още, че 42 на сто от момичетата имат по-голяма увереност, ако са с гладки крака, а 33% са щастливи, ако им кажат, че изглеждат млади, пише БГНЕС. Макар 60% от жените да следват стриктен хранителен режим, за да излизат от къщи самоуверени, обикновена прегръдка от дете, партньор, член на семейството или приятел кара 38% от момичетата да се чувстват красиви.

Много от анкетираните 2000 жени признали, че идеалната прическа ги прави уверени в себе си, независимо дали стават сутрин с прекрасна коса или са си направили нова прическа или са сменили цвета на косата си. Една трета от дамите харесват усещането от това да се завърнат след ваканция с прекрасен тен. Въпроси откъде са си купили нещо или покана за среща също придават увереност на представителките на нежния пол. Свеж маникюр, тънки вежди и носенето на дрехи, които изтъкват най-добрите им черти също карат жените да се чувстват удивителни.

Лошият нощен сън е това, което най-вече срива увереността на жените. Събуждането с лоша коса и кожа кара 40% от жените да се чувстват ужасно, а 38% са депресирани, ако някой им каже, че са с пет или десет години по-възрастни от действителното.

Пропускането на среща с приятели, обръщението "мамче" в офиса и забождането храна между зъбите също могат да сринат увереността на жените.