/ iStock/Getty Images
Руска алуминиева компания търпи критики от страна на феминистки за това, че предлага бонуси на своите служителки, ако ходят на работа с рокли или поли, съобщи в. "Мирър". Офертата бе определена от активистките като сексистка и гнусна в социалните мрежи. Но от компанията "Татпроф" твърдо стоят зад предложението си през месец юни да проведат своя "маратон на женствеността". Компанията ще възнаграждава служителките си със 100 рубли над заплатата, ако се явяват на работа с по-секси одежди.

Полите не трябва да се спускат на повече от 5 см под коляното. Служителките освен това трябва да изпратят снимки, че са ги носили именно в алуминиевото предприятие.

iStock/Getty Images

Но за разлика от фениминстките, служителките в компанията не считали за обидно да бъде оценен техният сексапил. В "Парада на женствеността" са се включили вече 60 дами. Те нямали нищо против да "изплакнат очите" на колектива, съставен 70% от представители на силния пол.

В по-късен етап служителките ще се включат и в конкурс за бързо правене на пелмени, докато мъжете ще мерят сили в състезание за лицеви опори.
БТА