Комедии и драми вместо Джей Лено
Комедии и драми вместо Джей Лено / снимка: БГНЕС

Нова сватбена комедия на Джери Сайнфелд, криминалният сериал "Закон и ред" и новата семейна драма "Родители" ще заменят "Шоуто на Джей Лено", слагайки края на провалил се експеримент, признават от телевизионната мрежа.

NBC съобщава, че новото програмиране ще започне след излъчванията от Зимните олимпийски игри през 2010 г. от 12-28 февруари. Не става ясно какво се е случило с опита да се замени късната програма от понеделник до петък на Лено и на "The Tonight Show" на Конан О' Брайън, отбелязва БГНЕС.

Четвъртата по рейтинг американска телевизионна мрежа се бореше да обнови праймтайм схемата си от понеделник до петък след като в неделя оповести, че спира "Шоуто на Джей Лено" на 11 февруари. Неговата продукция бе по-евтина от традиционна сценарна драма, но експериментът доведе до ниски рейтинги и местни станции на компанията се оплакаха, че то привлича по-малко хора за местните новини и съответно удря рекламните приходи.

От 1 март NBC започва излъчването на дългогодишния сериал "Закон и ред" в понеделниците и сродното шоу "Закон и ред: Отдел за специални разследвания" в сряда и в неделя от 22.00 ч. По същото време във вторниците ще се излъчва "Родители", добре посрещната от зрителите драма на поколенията, в четвъртъците ще се завърта нова едночасова комедийна игра - риалити шоу на Сайнфелд, един от любимите комици на Америка.