Колумбийски бандити са бойкотирани от жените си
Колумбийски бандити са бойкотирани от жените си / netinfo

Жените и приятелките на членове на престъпни групировки в един от най-криминализираните колумбийски градове – Перейра, обявиха сексуален бойкот, за да накарат мъжете си да сложат оръжие.

Десетки жени участват в акцията “стачка на кръстосаните крака”, която се провежда с подкрепата на кмета на града. В града, който се намира в район на кафеени плантации, през миналата година бяха извършени 480 убийства.

Представителите на местната власт казват, че идеята за акцията се е родила на среща, на която жените се мъчели да решат как все пак да накарат своите спътници в живота да се разоръжат.

“Срещнахме се с жените и приятелките на криминални елементи и много от тях се съмняваха, че мъжете им ще се откажат от насилието доброволно. Тогава се роди идеята за сексуалната стачка”, заяви един от заместник-кметовете. Според данни, цитирани от колумбийско радио, много от местните бандити влезли в занаята далеч не защото им се е наложило, а с надеждата да придобият социален статус, власт и сексуална привлекателност.

Една от участничките в стачката, Дженифър Байер каза в интервю за британския вестник “Гардиън”, че целта им е да покажат на мъжете доколко насилието е антисексуално. Тя разказа също, че участничките в акцията са си написали./БГНЕС/